Populaire bestemmingen op Aruba

Hoogtepunten van Aruba

Als je op vakantie bent op Aruba dan wil je natuurlijk ook iets ondernemen en wat van het eiland zien.
Wij hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten van het eiland voor je op een rij gezet:

Hoofdstad Oranjestad

Oranjestad (Playa) is de hoofdstad en grootste plaats van Aruba. De kleurrijke stad aan zee is gebouwd rond Fort Zoutman (militaire vesting) en is het centrale punt van Aruba waar veel toeristen komen en cruiseschepen aanmeren. Oranjestad heeft naast een groot aanbod winkels, restaurants en warenhuizen diverse bezienswaardigheden & attracties: Museo Historico Arubano (historisch museum van Aruba), Renaissance Marketplace, Museo Arqueologico Arubano (archeologische museum), bekijk het I LOVE ARUBA logo op de L.G. Smith Boulevard, Royal Plaza Mall (groot winkelcentrum), diverse monumenten: Koningin Wilhelmina , Jan Hendrik Albert (Henny) Eman, Cornelis Albert (Shon A.) Eman en Betico Croes.

Arikok National Park

Op zoek naar familie excursie? Bezoek Arikok National Park gelegen in het noordoostelijke deel van Aruba met ruige heuvels. (Jamanota heuvel 188 meter en Arikok heuvel 176 meter) Een beschermd, geologisch gevarieerd natuurgebied van 34 km2 met zeldzame flora en fauna met wandelmogelijkheden, historische grotten met wandtekeningen, afgelegen baaien (boca's) en strand. De belangrijkste natuurlijke attractie van het Arikok National Park is Conchi, ook wel bekend als The ‘Natural Pool’. Hier kan je heerlijk zwemmen en snorkelen.

Vogelreservaat Bubali

Ben je een vogelspotter en / of natuurliefhebber? Bubali vogelreservaat is een 50 ha groot moerasgebied aan de noordwestkant van het eiland Aruba. Het vogelreservaat bestaat uit twee zoetwater meertjes (kleine en grote plas) en een observatietoren waar je de wilde natuur vogels goed kan bekijken. (noordzijde van het Bubali vogelreservaat) In het reservaat kunt u een groot aantal verschillende soorten vogels bekijken. O.a. ibissen, aalscholvers, schaarbeken, grote zilverreigers, kleine purperreigers, meeuwen, eenden, fregatvogels, , meerkoeten, bruine pelikanen, koereigers. De ingang van het Bubali vogelreservaat ligt tegenover de windmolen van Aruba (Olde Molen en naast The Mill Resort & Suites. Tip! Ga ’s ochtends vroeg vogels kijken, minder warm en de vogels zijn actiever!

The Butterfly Farm Aruba

Op zoek naar een leuke familie (educatieve) excursie met kleine kinderen? Voor liefhebbers van vlinders is er de vlindertuin van Aruba. De tuin is niet groot maar heeft erg veel vlinders. Rondleiding in het Nederlands is mogelijk. Als je geluk hebt land er een vlinder op je en mag je een wens doen. Plaats: De Butterfly Farm ligt op de J. Irausquin Boulevard, in Oranjestad, Aruba, vlakbij Palm Beach, tegenover het Aruba Divi Phoenix resort.

Onderwaterwereld Aruba

Wil je duiken op Aruba? Het heldere zeewater is het hele jaar rond de 29 graden. Rondom Aruba liggen een aantal wrakken op een diepte van 6 tot 30 meter. Geen zin om te duiken of geen duikbrevet! Bewonder dan het onderwaterleven van Aruba met een snorkel

De goudmijnen

Neem een kijkje bij ruines van de voormalige goudmijnen Balashi en Bushribana. De meeste toeristen nemen foto's van elkaar in de raamopeningen.

Kapel di Alto Vista

Vista Kapel is een kleine kapel gelegen op een heuvel in het Noorden van Aruba met een mooi uitzicht op de kust. De kapel is gebouwd in 1952 op de plek waar de 1e katholieke kerk was gebouwd in 1750. Je kan in de kapel een kaarsje opsteken. Buiten staan een aantal kraampjes met souvenirs, eten en drinken.

Vuurtoren California

Een vuurtoren van 30 meter hoog in het noordwestelijke puntje van het eiland Aruba en het populaire Arashi Beach. De toren is vernoemd naar de S.S. California (gezonken stoomschip) De vuurtoren staat op een 10 meter hoog plateau langs de kust, met een prachtig uitzicht over de zandstranden en de grillige kustlijn.

palm eiland Aruba

De Palm Island

Ben je als familie / koppel op zoek naar een dag vol plezier, avontuur en ontspanning? Boek dan een  all inclusive dagexcursie naar De Palm Island! Lekker ontspannen op een eiland met een tropisch drankje, genieten een buffet met Caribische gerechten en drankjes. Ga snorkelen, maak een ritje met een bananenboot, bezoek het waterpark met divers glijbanen, bekijk baby flamingo’s. De boottocht naar het privé-eiland, ontbijt- & lunchbuffet, open bar, snacks, snorkel uitrusting, bananenboot tochten, kabelbanen, air-jumpers, waterpark, voetbal, strandvolleybal, strandstoelen, salsa lessen zijn inclusief

Hooiberg, Aruba

Hooiberg

De Hooiberg (De Hooiberg bestaat namelijk uit het gesteente, hooiberggiet genaamd.) is een 165 meter hoge heuvel midden op het eiland van Aruba. Vanaf de top kan je bijna het hele eiland zien. Wil je de heuvel beklimmen? Neem je camera en zoomlenzen mee om foto's te maken en beklim de iets minder dan 600 treden om op de top van de berg te komen. De wandeling duurt ongeveer een half uur. Bij goed en helder weer kan je vanaf de top zelfs Venezuela zien liggen.

Buggy tour Aruba

UTV Offroad tour

Wil je zelf met een UTV (buggy) Aruba verkennen? Boek dan een ETV adventure! Knal zelf met volle snelheid over het eiland in een buggy!

Boca Grandi strand Aruba

Boca Grandi

Houd je van Kitesurfen? Ga dan naar het prachtige witte Boca Grandi zandstrand op de zuidpunt van Aruba! Met een krachtige wind en uitdagende golfen maakt dit een perfecte plek om spectaculaire sprongen te maken. Verwacht geen strandtenten en andere faciliteiten.