Populaire bestemmingen op Aruba

Hoogtepunten van Aruba

Als je op vakantie bent op Aruba dan wil je natuurlijk ook iets ondernemen en wat van het eiland zien.
Wij hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten van het eiland voor je op een rij gezet:

Hoofdstad Oranjestad

Interessant zijn de kleurrijke huizen en het winkelcentrum, Fort Zoutman, het Wilhelminapark, de diverse musea en de haven waar je machtige grote cruiseschepen ziet liggen.

Onderwaterwereld Aruba

Duiken & Snorkelen. Warm zeewater van 29°C en mooie tropische vissen in overvloed. Het koraal is echter meestal dood door massatoerisme en het vele gebruik van zonnebrandolie.

Vogelreservaat Bubali

Een vogelreservaat met observatietoren, om in de wilde natuur vogels te bekijken. Ga echter wel in de ochtend of namiddag ivm de hete zon.

The Butterfly Farm Aruba

Voor liefhebbers van vlinders is er de vlindertuin van Aruba. De tuin is niet groot maar heeft erg veel vlinders.

Arikok National Park

Zwem en snorkel in de 'Natural Pool'. Let op: de poel is best diep en lastig te bereiken met een lange afdaling over stenen en over glibberige rotsen.

De goudmijnen

Neem een kijkje bij ruines van de voormalige goudmijnen Balashi en Bushribana. De meeste toeristen nemen foto's van elkaar in de raamopeningen.

Kapel di Alto Vista

Belangrijkste toeristische bezienswaardigheid, waar wekelijk dienst wordt gehouden. In de 18e eeuw gebouwd door indianen.

Vuurtoren California

Een normale vuurtoren, maar met echt schitterend uitzicht vanaf de top.

De Palm Island

Bezoek dit eiland en ga snorkelen, neem foto's met de baby flamingo's, ga van de kabelbaan en de 6 kinder glijbanen. Het vervoer naar het eiland, de veerpond en het eten zijn inclusief.

Renaissance Island

Op het privé-strand van het Renaissance Aruba Resort & Casino vind je knalroze volwassen flamingo's die je kunt voeren. Je komt hier alleen met een georganiseerde trip. Check wel of kinderen welkom zijn!

UTV Offroad tour

Knal met volle snelheid over het eiland in een buggy. Onderschat de snelheid en intensiviteit niet! Je bezoekt meerdere bezienswaardigheden. De inwoners van Aruba zijn niet blij met de herrie makende buggies, vaak in groepen van 10 of meer.

Boca Grandi

Op de zuidpunt van het eiland vind je hoge golven. Laat een hoge golf je vanuit de zee meenemen terug op het strand, leuk! Ook is deze plek populair bij kitesurfers die hier spectaculaire hoge sprongen in de lucht kunnen maken.